Primair onderwijs

Wij bieden kinderen dramalessen waarin: ontdekken, fantasie en contact maken centraal staan. Kinderen ontwikkelen eigenheid en lef en werken aan sociale vaardigheden. Daarnaast ontdekken ze ook zichzelf. De activiteiten zijn goed voor de groepsvorming en werken enthousiasmerend. De dramalessen kunnen inhoudelijk worden aangepast aan reguliere vakken waardoor er vakoverstijgend kan worden gewerkt. Naast theater geven we ook filmeducatieve lessen.

Filmeducatie 

KABAM! De Theatermakerij maakt educatie bij de fantastische nieuwe serie KABAM! Naast een filmeducatie tool ontwikkelen wij bij iedere aflevering een les. Dit doen wij samen met Taartrovers uit Amsterdam!

Cultuurmenu

Het primair onderwijs, culturele instellingen en de Gemeente Enschede werken sinds 2013 intensief samen om alle kinderen van alle Enschedese basisscholen kwalitatief goed cultuuronderwijs te bieden. De Theatermakerij biedt diverse porjecten aan in het Cultuurmenu.

*zeer geschikt als onderdeel van CKV
*sluit aan bij de Kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie

Neem vrijblijvend contact op met de Theatermakerij: 06 41 21 72 04

Het theaterkwartet

Het theaterkwartet behandelt 12 theaterthema’s.
Bij ieder thema hoort een anderhalf uur durende workshop. De workshops zijn als pakket af te nemen, maar ook als losse workshops te boeken. De klas ontvangt bij een boeking ook het spel.

De Workshops:

– Toneelschrijven –
– Basis van theater –
– Improvisatie –
– Maskerspel –
– Romeo en Julia –
– Scènes maken –
– Theatervormgeving –
– Grimeren –
– Bewegingstheater –
– Muziektheater –
– Presenteren –
– Speelstijlen –

Musicalmeesters
verdiepingsproject

In samenwerking met Concordia zal er ook in het komende schooljaar op basisscholen worden gescout voor het nieuwe project: Musicalmeesters. Tijdens de repetities voor de groep 8 musical komt er een docent van de Theatermakerij kijken en talent scouten. Met ongeveer 20 talenten van 5 verschillende scholen wordt er in Concordia in 3 dagen tijd toegewerkt naar een eigengemaakte musical onder leiding van een professioneel theaterteam. Wilt u met uw school in aanmerking komen en het informatiepakket ontvangen?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Filmeducatie – De Filmfabriek

Concordia, De Bothoven en de Theatermakerij hebben in 2019 de leerlijn ‘De Filmfabriek’ ontwikkeld, een hele gave en praktische leerlijn voor het primair onderwijs. Helemaal gericht op het maken van film. De leerlijn is voor de hele school. Er zijn ook losse lessen uit de leerlijn te boeken.