Primair onderwijs

Wij bieden kinderen dramalessen en filmlessen waarin: ontdekken, fantasie en contact maken centraal staan. Kinderen ontwikkelen eigenheid en lef en werken aan sociale vaardigheden. Daarnaast ontdekken ze ook zichzelf. De activiteiten zijn goed voor de groepsvorming en werken enthousiasmerend. De lessen kunnen inhoudelijk worden aangepast aan reguliere vakken waardoor er vakoverstijgend kan worden gewerkt. In de filmeducatieve lessen wordt aandacht besteed aan mediawijsheid. Bij alle workshops en lessenreeksen is voorbereidend lesmateriaal aanwezig.

Onze mooie educatie folder is uit. Met een overzicht van onze workshops en lessen! Bekijk hem hier:

De Theatermakerij heeft een supergave nieuwe workshop waarbij in 1 les een fake nieuwsbericht wordt gemaakt. Leerlingen leren over reclametrucjes, schrijven berichtjes, lezen van de autocue, krijgen skills in presenteren en worden ondertussen mediawijs. Bekijk het aanbod in het cultuurmenu en lees meer!

Filmeducatie

KABAM! De Theatermakerij maakte educatie bij de fantastische nieuwe serie KABAM!

Cultuurmenu

Het primair onderwijs, culturele instellingen en de Gemeente Enschede werken sinds 2013 intensief samen om alle kinderen van alle Enschedese basisscholen kwalitatief goed cultuuronderwijs te bieden. De Theatermakerij biedt diverse projecten aan in het Cultuurmenu.

Nieuw: Theater Toolkit

Theater Toolkit i.s.m Internationaal Theater Amsterdam

‘Sta je voor de mooie uitdaging een (eind)voorstelling te maken met je groep en heb je behoefte aan ondersteuning, verdiepende thema’s en scripts?

De Theater Toolkit voor het primair onderwijs zit vol tips, materialen en opdrachten om het maken van een (eind)voorstelling aan te vliegen als volwaardig artistiek proces met eigen invulling van de leerlingen zelf’.

Onze docenten zijn door ITA getraind om te werken met de theaterkoolkit.

Het aantal lessen/ begeleiding bij het maken van een voorstelling wordt in overleg afgestemd n.a.v de wens van de school.

*zeer geschikt als onderdeel van CKV
*sluit aan bij de Kerndoelen Kunstzinnige Oriëntatie

Neem vrijblijvend contact op met de Theatermakerij: 06 41 21 72 04

Het theaterkwartet

Het theaterkwartet behandelt 12 theaterthema’s.
Bij ieder thema hoort een anderhalf uur durende workshop. De workshops zijn als pakket af te nemen, maar ook als losse workshops te boeken. De klas ontvangt bij een boeking ook het spel.

De Workshops PO:

– Basis van theater –
– Improvisatie –
– Maskerspel –
– Romeo en Julia –
– Scènes maken –
– Theatervormgeving –

Musicalmeesters
verdiepingsproject

Het komende schooljaar wordt op basisscholen gescout voor het project: Musicalmeesters. Tijdens de lessen Kracht van groep 8 kijkt de docent van de Theatermakerij goed voor wie het project geschikt is. Met ongeveer 15 talenten van 5 verschillende scholen wordt er in 4 dagen tijd toegewerkt naar een eigengemaakte musical onder leiding van een professioneel theaterteam. De musical wordt opgevoerd in het Vestzaktheater.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Filmeducatie – De Filmfabriek

Concordia, De Bothoven en de Theatermakerij hebben in 2019 de leerlijn ‘De Filmfabriek’ ontwikkeld, een hele gave en praktische leerlijn voor het primair onderwijs. Helemaal gericht op het maken van film. De leerlijn is voor de hele school. Er zijn ook losse lessen uit de leerlijn te boeken.