Traject Theatertalent

Traject Theatertalent is een uitdagend programma voor jongeren van 14 t/m 20 jaar.
Het programma bestaat uit workshops gekoppeld aan voorstellingenbezoek, georganiseerd door Schouwburg Hengelo en De Theatermakerij.

Jongeren komen achter de schermen, spelen op het podium en kijken samen naar voorstellingen.
Voor diegenen die graag spelen en uitgedaagd willen worden, maar ook ideaal voor jongeren die een theateropleiding overwegen.

Alle voorstellingen worden voorafgegaan door workshops die worden verzorgd door professionele theaterdocenten.

Ervaring is niet belangrijk, motivatie wel!
De data voor de volgende editie volgen in het najaar van 2022.
Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Linda Koezen via .

Theater na de Dam

Na het succes van de zes eerdere edities in Enschede maken we ook in 2023 een voorstelling in het kader van Theater Na de Dam onder leiding van Renée Buys, Kaya Minnegal en Karine Roldaan. De voorstelling speelt op 4 mei aansluitend aan de dodenherdenking.

Kaya Minnegal en Jessy Soepenberg maakten van de laatste editie een documentaire die in oktober uitkomt. De trailer van deze documentaire kunt u hier bekijken:

De editie van 2021 werd vanwege corona gespeeld via een livestream en is hier te bekijken:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Musicalmeesters

In het komende schooljaar (2022/2023) zal er op basisscholen worden gescout voor het project: MusicalMeesters. Tijdens de repetities voor de groep 8 musical komt er een docent van de Theatermakerij kijken en talent scouten. Met ongeveer 12 talenten van 5 verschillende scholen wordt er in 3 dagen tijd toegewerkt naar een eigengemaakte musical onder leiding van een professioneel theaterteam.

Theaterschip

We werken al een aantal jaren intensief samen met het Theaterschip in Deventer. In de toekomst zullen we elkaar steeds vaker treffen en zal er worden samengewerkt. Het aanbod van het Theaterschip is gericht op talentontwikkeling. Speciaal voor jongeren die het theatervak in willen (en die een tussenjaar hebben) is er de WERKPLAATS THEATER! Wil je je ontwikkelen als speler of maker, neem vooral een kijkje!