Zaterdag Academie voor theater, musical & film

In september 2021 is De Talentsmederij: Academie voor Theater, Musical en Film van start gegaan.  De Talentsmederij is onderdeel van de Theatermakerij en de eerste academie voor theater, musical en filmtalent in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar in de regio Twente. De Theatermakerij  biedt hiermee een plek waar jong talent zich kan ontwikkelen. In drie modules per jaar wordt gewerkt aan de disciplines: theater, musical en film. 
DE AUDITIERONDE IS HELAAS VOL 

Seizoen 23/24 is vol!

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Verschillende expertises

De Talentsmederij is een zaterdag-academie voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 12 t/m 18 jaar, in het leven geroepen voor jeugdigen die meer willen leren en denken over een toekomst in het theater/musical/filmvak. Tijdens het seizoen worden er drie modules aangeboden: theater, musical en film.

Workshops en praktijkervaring

Naast de reguliere lessen krijgen de talenten van de academie speciale workshops van gastdocenten als: Vajèn van den Bosch, Stefan de Walle, Rop Verheijen, Mark van Haasteren en Susan Radder. Talenten krijgen de kans om praktijkervaring op te doen. Zo zullen er verschillende voorstellingen gespeeld worden in theaters in Enschede.

De leerlingen krijgen ook de mogelijkheid om mee te doen aan castings voor theaterproducties en films. Ook kunnen leerlingen altijd terecht voor een extra auditie-training en persoonlijke begeleiding als ze auditeren voor een productie, film of theateropleiding.

Samenwerkingen

Per productie wordt samengewerkt met culturele partners. Er zijn o.a. samenwerkingen met Theater Sonnevanck, Concordia, de Nederlandse Reisopera. Partners verzorgen workshops, bieden voorstellingen of geven een kijkje achter de schermen.

Audities en opgeven

Omdat kwaliteit en niveau-gericht lesgeven hoog in het vaandel staan bij De Talentsmederij worden audities georganiseerd voorafgaand aan het theaterseizoen. Tijdens de audities kunnen potentiële leerlingen laten zien wat ze in huis hebben.
Nieuwe audities vinden plaats in september 2023.

Wat krijg je allemaal?

Geef je nu alvast op voor het volgende seizoen!