Ontmoet het team van de Theatermakerij

Karine Roldaan

SPEL EN REGIE/ARTSTIEKE LEIDING/EDUCATIE

Artistiek leider en oprichtster is Karine, in 2000 afgestudeerd aan ArtEZ, hogeschool voor de Kunsten. Karine geeft sinds haar afstuderen les aan kinderen, jongeren en volwassenen. Zij heeft veel (muziek)theaterproducties gemaakt en geregisseerd. Ook werkt zij sinds 2007 als dramacoach van jonge acteurs op filmsets. Films waar Karine onder andere aan meewerkte zijn: Oorlogswinter, Achtste groepers huilen niet, Meester Kikker, Oorlogsgeheimen, Storm, Engel, De Luizenmoeder. Inmiddels is zij in Twente ook regelmatig aan het werk als castingdirector voor Nijenhuis en Co en Jocomedia.

Floris Siks

SPEL, MUSICAL EN REGIE

Floris is in 2022 afgestudeerd als theaterdocent en theatermaker aan ArtEZ in Zwolle. Naast zijn werkzaamheden bij de Theatermakerij werkt Floris als freelance acteur in een educatieve voorstelling voor middelbare scholen, zingt hij in een jazz-duo op feesten en partijen en geeft hij les op basisscholen voor Theater Sonnevanck. Daarnaast werkt Floris bij Kampeerdorp de Zandstuve als musicalacteur en teamleider animatie, waar voor hem de focus ligt op het begeleiden van medewerkers en het ontwikkelen van theater/shows. Floris werkt graag met basisschoolleerlingen en vindt het tof hen te prikkelen met theater.

Nikita Nieuwkerk

SPEL EN REGIE/ EDUCATIE

Nikita is in 2017 afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten als theaterdocent. Ze is werkzaam op een middelbare school als theaterdocent. Daarnaast werkt Nikita bij diverse bedrijven freelance en werkt ze met allerlei doelgroepen. Naast het lesgeven is ook spelen een grote passie. Daarom volgde ze in 2021 een halfjarige opleiding aan De Nederlandse Acteursschool, hier kreeg ze les van allerlei acteurs uit het vak! In 2022 start ze met het tweede studiejaar.

Esther de Haas

MUSICAL EN REGIE

Hoi! Mijn naam is Esther en ik geef musicalles op donderdag bij de Theatermakerij. Ook geef ik musicallessen in Arnhem.  Ik ben afgestudeerd aan het conservatorium ArtEZ-muziektheater. Ik neem ook mijn jaren danservaring mee in de les en werk naast dans ook veel met fysiek theater. Naast lesgeven heb ik ook mijn eigen close harmony groep en speel ik in diverse musical-en muziektheater voorstellingen.

Stijn Bolhuis

DECOR/VIDEO/EXPERIMENT/REGIE

Mijn naam is Stijn, ik ben 20 jaar en ik woon in Enschede. Ik ben afgestudeerd in de richting Moving Image aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten. Ik begon al jong met acteren en voelde me meteen thuis in het theater omdat ik van verhalen vertellen houd. Toen ik mijn studie ging kiezen twijfelde ik tussen de acteursopleiding en Moving Image, het werd toch Moving Image, juist omdat ik graag de manieren van verhalen vertellen wilde uitbreiden, niet alleen op het podium maar ook door video en installaties; de combinatie van beide is uitdagend. Ik had jaren les bij de Theatermakerij en nu ben ik er terug als maker. Ik maak video-decors, eigen voorstellingen, ik regisseer, schrijf, acteer, ontwerp en ik maak performances binnen het Maakerslab. Mijn expertise ligt bij het combineren van de klassieke theatervorm met moderne technische mogelijkheden.

Nadieh Tigchelaar

SPEL EN REGIE/ARTISTIEKE LEIDING/EDUCATIE

Nadieh studeerde in 2012 af als theaterdocent aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten en slaagde in 2017 voor haar Master Kunsteducatie. Ze werkt als educatief medewerker voor Theater Sonnevanck waar zij educatieprogramma’s ontwikkelt en leerkrachten bijschoolt in het geven van drama in de klas.
Nadieh houdt ervan naast het lesgeven zelf op het podium te staan. Ze richtte daarom Nadieh: Zang, Theater & Regie op.

Elisabeth Hesemans

CAMERA-ACTEREN

Elisabeth studeerde aan de toneelacademie in Arnhem als dramadocent. Elisabeth werkt als castingdirector voor het kinder- en jongerencastingbureau Elskeskast. Haar eerste grote opdracht was de casting voor de bioscoopfilm LEPEL. Naast haar werk als castingdirector werkt ze ook al jaren als spelcoach op de filmset. Ze zorgt ervoor dat kinderen hun rol zo goed, naturel en geloofwaardig mogelijk spelen. Naast het coachen geeft ze ook speltrainingen & workshops in haar eigen studio in Amsterdam. Elisabeth geeft de workshops camera acteren bij de Theatermakerij.

Verle Wijering

SPEL & REGIE

Hallo! Mijn naam is Verle en ik ben afgestudeerd aan de opleiding Docent Theater aan ArtEZ in Arnhem. Theater vind ik het leukste wat er is en ik ben mijn hele leven al bezig met acteren, schrijven, theater maken en film. Ik heb in veel amateur- en professionele producties gespeeld, maakte een documentaire en een shortfilm en afgelopen jaar regisseerde ik bij de Maakers de voorstelling ‘ARTEMISIA’ in het Rijksmuseum Twente. Ook werk ik op freelance basis bij Theater Sonnevanck en heb ik lesgegeven op verschillende basis- en middelbare scholen. Voor ik aan mijn opleiding begon, volgde ik zelf lessen bij de Theatermakerij en ik ben super blij dat ik nu ook als speldocent werkzaam ben bij de leukste jeugdtheaterschool van Nederland!

Stephanie Bisschops

MUSICAL EN REGIE

Hoi, ik ben Stephanie! Ik heb musicaltheater gestudeerd aan de Dutch Academy of Performing Arts in Den Haag. Hierna heb ik een voorbereidend jaar gevolgd aan de Koningstheateracademie voor cabaret en kleinkunst in Den Bosch en ben ik vervolgens afgestudeerd aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle als Docent Theater. Ik geef met veel plezier musicallessen bij de Theatermakerij!

Irene de Haan

PRODUCTIE

Hoi! Ik ben Irene de Haan en ik mag de komende periode aan de slag bij de Theatermakerij, als productiemedewerker bij ‘De Maakers’! Momenteel werk ik als productiemedewerker bij muziek- en theatergezelschappen en ben ik als pianiste en zangeres actief bij verschillende koren, waaronder Vocaal Ensemble Cordier. Ik heb ontzettend veel zin om samen met ‘De Maakers’ en de rest van de crew een hele mooie productie neer te zetten eind juni!

Zola Westerhof

MUSICAL 

Zola is muziektheatermaker, muzikante, regisseur en performer. Zelf omschrijft zichzelf het liefst als het nummer ‘Heroes’ van David Bowie. Ze heeft een enorm grote liefde voor pop/rockmuziek en de falafel bij haar in de straat. Verder vindt ze het belangrijk om het gezellig te hebben in een groep en dat er respect is voor elkaar. Naast lesgeven in muziektheater en/of musicallessen, dirigeert ze het koor Toonhoogte 80, geeft ze zangles en maakt en speelt ze muziektheatervoorstellingen op locatie. zola-westerhof.com